Aankoopkeuring (NHG) en verkoopkeuring

Aankoopkeuring

Een aankoopkeuring voorkomt verrassingen. Een bouwkundige aankoopkeuring bestaat uit een grondige en zeer uitgebreide inspectie van het pand. Wij beoordelen de bouwkundige staat van het pand, de ernst van zichtbare gebreken en speuren naar onzichtbare gebreken. We gaan hierbij verder dan u met het blote oog kunt zien en uiteraard nemen wij hierbij het gehele pand in ogenschouw, inclusief fundering, constructies, staat van onderhoud en technische installaties.

Voorkomen van onverwachte kosten

We doen daarnaast onderzoek naar asbestverdachte materialen en houtborende insecten. Bovendien geven we een indicatie van de eventuele herstel- of verbouwingskosten. Zo voorkomt u verrassingen en onverwachte kosten bij de aankoop van een pand. Immers: als kopende partij heeft u onderzoeksplicht en als u eenmaal uw handtekening onder het koopcontract heeft gezet, is het lastig nog verhaal te halen bij de verkopende partij.

Rapport volgens normen NHG

Bouwkundige Wouter Strien legt zijn bevindingen vast in een helder bouwkundig rapport, voorzien van foto’s die de aandachtspunten toelichten. Ook de geraamde kosten worden weergegeven in dit rapport. Mocht de aankoopkeuring nodig zijn in verband met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan zorgen wij er uiteraard voor dat dit rapport voldoet aan de NHG-normen. Daarnaast kunnen we op basis van onze bevindingen vanuit de aankoopkeuring, een planning maken ten aanzien van meerjarig onderhoud.

Wanneer wij een aankoopkeuring voor u gedaan hebben, vergelijken wij vervolgens kosteloos de verschillende offertes van aannemers of bouwbedrijven op basis van prijs en kwaliteit. We spreken de taal, weten als geen ander wat en hoe we moeten vergelijken én wij kennen uw (toekomstige) huis. Weer een zorg minder!

Verkoopkeuring

Een variant op de aankoopkeuring is de verkoopkeuring. We gaan hierbij op dezelfde manier te werk: we bekijken het pand deskundig en onafhankelijk en brengen een betrouwbaar rapport uit. Dit rapport is vergelijkbaar met het rapport van de aankoopkeuring zonder de kostenraming, deze laten we achterwege. Met dit rapport weet u als verkopende partij exact wat u verkoopt. Dit maakt het voor u mogelijk om een reële verkoopprijs te bepalen en u bent uitstekend op de hoogte van eventuele bezwaren van eventuele kopers.

Prachtig, die oude gebinten!

Dat vinden wij ook. Aan de hand van een aankoopkeuring vertellen wij u graag hoe u echt van geniet van die oude, karakteristieke woonboerderij, zonder u zorgen te maken over houtborende insecten of de sterkte van de constructie.

Contact