Bouwkundig advies

Bouwkundig advies

Bij bouw en verbouw komt heel wat kijken. Zeker wanneer u zelf niet thuis bent in de wereld van bouwen en verbouwen. Peters Bouwkundig Advies is dat wel en staat u graag bij op verschillende momenten en manieren. Zo maakt u weloverwogen beslissingen, daar kunt u op bouwen! Wij houden iedere avond tussen 19.00 en 20.00 uur telefonisch spreekuur. Neem gerust contact met ons op voor de meest uiteenlopende vragen.

Contact

Uitgebreid onderzoek

Wouter Strien en Toon Peters adviseren u graag, op velerlei gebied. Wanneer u last heeft van vochtproblemen, kunnen we bijvoorbeeld thermografisch onderzoek doen middels onze camera met warmtebeelden. Thermografisch onderzoek geeft antwoord op veel vragen omtrent isolatie en eventuele vochtproblemen. Temperatuurverschillen geven immers een indicatie van de kwaliteit van de dak- of gevelconstructie. Bovendien komen ook lekkages in waterleidingen of energiesystemen aan het licht middels thermografisch onderzoek. Zo brengen we de oorzaak van optrekkend vocht, doorslaand vocht of condens aan het licht.

Zit er boktor in die oude gebinten?

Uiteraard kunnen we authentieke gebinten en andere houtconstructies beoordelen op houtborende insecten zoals boktor of de aanwezigheid van bruinrot, houtzwam of schimmels. Daarnaast doen we onderzoek naar eventuele asbestverdachte materialen en kunnen wij u haarfijn vertellen hoe ernstig de scheurvorming in de muren  is. Meestal geven we hierbij ook een indicatie van de kosten van de eventuele maatregelen die nodig zijn om het probleem te verhelpen.

Houtborende insecten, bruinrot, asbest of scheurvorming? Wij weten hoe ernstig het echt is en denken na over de juiste oplossing.

Offertevergelijk

Bouwkundig advies kan ook bestaan uit het beoordelen van de bouwconstructie of advies ten aanzien van de technische haalbaarheid van uw woonwensen. Daarnaast zijn Wouter Strien en Toon Peters uiteraard in staat om tekeningen te analyseren en te beoordelen. Ook kunnen wij u wijzen op de aandachtspunten wanneer u offertes van bouwbedrijven of aannemers gaat vergelijken. We willen hierbij benadrukken dat we onafhankelijk werken en géén enkele verbintenis hebben met dergelijke partijen. Deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar, daar staan we voor!

Wij houden iedere avond tussen 19.00 en 20.00 uur telefonisch spreekuur. Neem gerust contact met ons op voor de meest uiteenlopende vragen.

Contact