Meeloopkeuring

Meeloopkeuring

Een meeloopkeuring bestaat uit een grondige en zeer uitgebreide inspectie van het pand. Wij beoordelen de bouwkundige staat van het pand, de ernst van zichtbare gebreken en speuren naar onzichtbare gebreken. We gaan hierbij verder dan u met het blote oog kunt zien en uiteraard nemen wij het gehele pand en alle ruimtes in ogenschouw, inclusief fundering, constructies, staat van onderhoud en technische installaties. We doen daarnaast onderzoek naar asbestverdachte materialen en houtborende insecten. Bovendien geven we een indicatie van de eventuele herstel- of verbouwingskosten. Zo voorkomt u verrassingen en onverwachte kosten bij de aankoop van een pand. Immers: als kopende partij heeft u onderzoeksplicht en als u eenmaal uw handtekening onder het koopcontract heeft gezet, is het lastig nog verhaal te halen bij de verkopende partij.

Aandachtspuntenlijst

Wij leggen onze bevindingen vast in een aandachtspuntenlijst. Deze lijst geeft weer waar u nu en in de toekomst rekening mee moet houden. Mocht u behoefte hebben aan een uitgebreide rapportage per ruimte voorzien van foto’s of een rapportage in verband met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan raden wij u een uitgebreidere aankoopkeuring aan.

Aankoopkeuring

Kostenindicatie

De kosten van een bouwkundig keuring of meeloopkeuring zijn afhankelijk van de aard van de bouw, de grootte en het bouwjaar van het pand of de woning. Voor een indicatie hiervan, kunt u contact opnemen met Wouter Strien. Wij kunnen u hier wél alvast vertellen dat deze kosten slechts een fractie zijn van de totale kosten van de aankoop van onroerend goed. Met een deskundig uitgevoerde aankoopkeuring of meeloopkeuring koopt u zorgeloos. Bovendien bespaart u geld omdat u exact weet wat u wel of niet te wachten staat.

Contact
Wouter Strien

Ons advies is ten alle tijden eerlijk, deskundig en onafhankelijk.

En het onderhoud?

Tijdens een meeloopkeuring vertellen we welke onderhoudswerkzaamheden de beoogde woning op korte termijn nodig heeft. Zo krijgt u nauwkeurig zicht op het hele financiële plaatje.

PS: Peters Bouwkundig Advies heeft geen enkele verbintenis met makelaars, projectontwikkelaars of andere partijen op de woningmarkt. Dit maakt ons advies onafhankelijk.