Particulier

Particulier

Bent u particulier en overweegt u een woonhuis, monumentaal pand, woonboerderij of agrarisch erfgoed te kopen? Wij geven deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies over de (on)mogelijkheden van het pand en restauratie- of verbouwingsplannen.

Kritisch en objectief

U heeft een prachtig woonhuis, monumentaal pand of woonboerderij op het oog. U zit vol plannen voor een verbouwing of renovatie en ziet geweldige kansen en mogelijkheden. Tijd voor een kritische en objectieve blik. Peters Bouwkundig Adviesbureau geeft deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies over de (on)mogelijkheden van het pand, uw restauratie- of verbouwingplannen, te verwachten onderhoud en hiermee gepaard gaande kosten. Zo maakt u realistische plannen en weet u waar u aan begint.

Bouwkundig aankoopkeuring

Met een aankoopkeuring door Wouter Strien komt u niet voor verrassingen te staan. Een bouwkundig aankoopkeuring bestaat uit een grondige inspectie van het pand of de woning. De bouwkundigen kijken naar de bouwkundige staat van het pand, beoordelen de ernst van zichtbare gebreken en zoeken eventuele onzichtbare gebreken. U ontvangt een rapport van deze bevindingen, indien nodig conform de normen die nodig zijn voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een variant op de aankoopkeuring is de meeloopkeuring. Dit is dezelfde keuring, maar de rapportage blijft hierbij achterwege.

AankoopkeuringMeeloopkeuring
Wouter Strien

Wij helpen u met het maken van een realistisch plan, hierdoor weet u waar u aan begint.

Opleverkeuringen

Peters Bouwkundig Advies verzorgt ook opleverkeuringen. Een dergelijke keuring bestaat uit een grondige inspectie om zo te beoordelen of de bouw of verbouwing uitgevoerd is volgens opdracht, tekening en het hieraan verbonden plan van eisen. In dit kader zijn ook tussentijdse keuringen mogelijk. Daarnaast geven Wouter Strien en Toon Peters graag bouwkundig advies, bijvoorbeeld ten aanzien van de technische haalbaarheid van uw woonwensen. Bovendien geven zij antwoord op vragen over isolatie en mogelijke vochtproblemen, onder andere middels thermografisch onderzoek.

OpleverkeuringBouwkundig advies

Wij kunnen met u meedenken

Wij zijn onafhankelijk en mede daardoor treden we regelmatig op als expert in geval van schade aan onroerend goed. Ook in het geval van een geschil met bouwer of andere partij kunnen wij met u meedenken. De kosten zijn altijd maatwerk en afhankelijk van de grootte van het pand of de omvang van de verbouwing. U kunt uiteraard altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact