Monumenten

Monumentale panden

Behoud van de authentieke uitstraling combineren met woongenot dat helemaal van deze tijd is. Dat is de uitdaging van wonen, leven en wellicht werken in een monumentaal pand. Een uitdaging waarbij wij graag kritisch met u meedenken. Wij zijn gespecialiseerd in aankoopkeuringen en verkoopkeuringen van monumentale panden en zijn uitstekend op de hoogte van de eisen die de overheid stelt aan monumenten. Ook kunnen we met u meedenken over de verbouwing, eventuele restauratie en meerjarig onderhoud.

Financiële tegemoetkoming

Ieder pand vraagt om deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies, maar bij de aankoop van een monument kunt u niet zonder. Een monumentaal pand kent nogal wat voor- en nadelen, zowel in praktisch als financieel opzicht. Bovendien is het zaak om te weten welk onderdeel van het pand als monumentaal beschouwd wordt. Dit bepaalt welke aanpassingen u wel of niet mag doen en of u wellicht aanspraak kunt maken op een subsidie of andere financiële tegemoetkoming.

Goed om te weten: de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) heeft wetten opgesteld waar eigenaren van monumenten zich aan moeten houden. De betreffende gemeente stelt regels op wanneer het gaat om een gemeentelijk monument.

Authentieke gebinten, karakteristieke stenen en natuursteen

Daarnaast vormen oude boerderijen een specialiteit van ons bedrijf. Wij houden oprecht van authentieke gebinten, karakteristieke stenen en natuursteen. Sterker nog: we gebruiken deze kenmerken om uitspraken te doen over de aard van de bouw en kansen en mogelijkheden voor een nieuwe eigenaar. U kunt dus ook bij ons terecht voor een aankoopkeurig van of bouwkundig advies bij een woonboerderij. Wilt u meer weten, neem contact met ons op en wij geven u graag meer informatie of referenties.

Contact

Bouwhistorie

Eén van de passies van Peters Bouwkundig Advies is bouwhistorie. Wouter Strien en Toon Peters hebben beiden tal van opleidingen en trainingen gevolgd om de bouwkundige kenmerken van oude gebouwen te lezen en herleiden. Hierdoor zijn zij uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden en onmogelijkheden van monumentale panden. Ook geven ze zelf lezingen en presentaties over de historie van panden en zetten ze zich in om deze historie niet verloren te laten gaan. Dit alles maakt Peters Bouwkundig Advies tot een toonaangevend bedrijf in dit vakgebied.

Wij geven lezingen en presentaties over de historie van panden, op deze manier zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat deze historie niet verloren gaat.